Pechhulp zonder abonnement
185,-

Nu pechhulp nodig?

  • In regio's groot-Amsterdam, Haarlem, Flevoland, 't Gooi, Amersfoort.
  • Pechhulp niet geslaagd? dan recht op transport binnen 20 km.
  • Betaal per keer, lidmaatschap niet nodig.
Bel nu 088-888 11 00
24/7 persoonlijk contact - standaard tarief
Online pechhulp regelen Online pechhulp regelen
vandaag is: zaterdag 22 februari 2025 22:05

Waarom kiezen voor Bergnet?

  • Geen pech, geen kosten
  • Pechhulp zonder abonnement
  • 24/7 Persoonlijk contact

HomePechhulpWinter pechhulp

Winter pechhulp

Bergnet laat u niet in de kou staan

Wilt uw auto niet starten? Zit uw portier, slot of handrem vastgevroren? Er is niks vervelender dan op een winterse ochtend wakker worden en dat u vervolgens uw auto niet in komt. Of nog erger, dat u uw auto wél in komt, maar hij start niet! Gelukkig laat Bergnet u niet in de kou staan. Bel snel 088-888 11 00 (standaard tarief).

Pech in de winter voorkomen

Bergnet geeft u graag tips om zo goed mogelijk de strenge winter te trotseren. Winterse omstandigheden maken het vaak extra zwaar voor uw auto. Gedurende de winter neemt het pechgevallen dan ook toe. Echter, veel gevallen kunnen eenvoudig worden voorkomen.

Vastgevroren deuren

Bij temperaturen onder nul kunnen deuren vastvriezen. Mocht de deur vastgevroren zijn, kunt u proberen om de deur extra dicht te duwen. Door de deur extra dicht te duwen, kan het ijs breken. Mocht dit niet lukken, probeer dan het portier te verwarmen met een föhn. Nooit op de ruiten föhnen! Door het temperatuurverschil kan de ruit barsten. Voorkomen is natuurlijk makkelijker. Smeer de rubbertjes van de deur in met talkpoeder, siliconenspray of de speciale sticks die te koop zijn.

Sloten bevroren

Sloten kunnen vrij makkelijk ontdooid worden. Als u slotontdooier thuis heeft (niet in de auto laten liggen, is niet handig) kunt u dit gebruiken. Ook een simpel zakje warm water tegen het slot aanhouden is vaak genoeg. Tevens de sleutel verwarmen met een föhn of aansteker en in het slot stoppen, doet het ijs vaak al smelten. Mocht u echt helemaal over geen van de bovengenoemde oplossingen beschikken. Dan moet u even vijf minuten tegen het slot aan gaan staan. Lichaamswarmte doet wonderen. Wel even koud! Brr...

Handrem vastgevroren

Een handrem kan vastvriezen tijdens de winter. Handrem wel vastgevroren? Zet dan de motor aan voor ongeveer een kwartier en de verwarming op hoog. Wij raden aan om geen gebruik te maken van de handrem tijdens de winter. Zet simpelweg de auto in een versnelling bij het parkeren. Let echter wel op dat u de volgende keer dat u gaat rijden niet de koppeling vergeet in te trappen bij het aanzetten van de motor. De auto kan namelijk naar voren/achteren schieten als u hem in een versnelling heeft geparkeerd. Een automatische handrem zou geen probleem moeten vormen, aangezien deze op elektriciteit werkt.

Auto start niet

Start uw auto niet door de winterse temperaturen? Probeer korte ritjes te vermijden. Mocht uw auto niet meer starten, kunt u proberen om hem aan de praat te krijgen door starthulp. Maar let wel: door onkundig handelen kan door starthulp schade ontstaan aan de elektronica. Vooral bij moderne auto’s. Lees alles over hoe te handelen bij een lege accu hier. Bij twijfel, bel gelijk Bergnet voor starthulp.

Krabben is vervelend

Elke ochtend weer. Altijd dat verschrikkelijke krabben. Het is koud, koud en nog eens koud. Gelukkig zijn er speciale dekens voor op de voorruit die ervoor zorgen dat u niet meer hoeft te krabben. Gebruik nooit kranten! Kranten kunnen namelijk nat worden en vastvriezen.

Ruitensproeiers bevroren

Leg op de sproeierkoppen een kruik of een zak met warm water. Is het reservoir bevroren doordat er zomervulling in zat? Vul dan het reservoir aan met warm water en laat het ontdooien. Daarna het water vervangen door de voor de winter bestemde ruitenvloeistof.

Het belang van winterbanden

Door vrieskou kan er ijzel op het wegdek komen te liggen. Een auto zonder winterbanden zal hoogstwaarschijnlijk slippen. Voorkom autoschade door voorzichtig te rijden op sneeuw en ijzel. Met winterbanden heeft u meer grip op alle situaties in de winter.

Rijden op sneeuw

Probeer op te trekken in de tweede versnelling bij veel sneeuwval. Hierdoor zal de auto minder wegslippen dan bij de eerste versnelling. Laat heel voorzichtig de koppeling opkomen en geef niet te veel gas. Als u in een automaat rijdt die over sneeuwstand beschikt, schakel deze dan in. Sneeuw op de auto is wettelijk verboden. Bij hoge snelheden kan de sneeuw namelijk gaan schuiven. Sneeuw op de motorkap kan over uw eigen voorruit glijden waardoor u minder ziet. Maar nog gevaarlijker is sneeuw die van uw auto af vliegt en op achterliggende auto’s of motors terecht komt. Rijden met een besneeuwde auto kan worden beboet.

Veilig rijden in de winter

Voordat u de weg opgaat moet u ervoor zorgen dat u goed zicht heeft door de voorruit. Als u wegrijdt eerst de blower op zijn hoogste stand en op de voorruit gericht. Zicht is zeer belangrijk in de winter. U wilt tenslotte niet dingen over het hoofd zien! Pas te allen tijde uw snelheid aan en houdt voldoende afstand van uw voorligger. Gas geven moet met beleid gebeuren. Laat ook de koppeling niet te snel opkomen, zodat u niet slipt. Probeer bochten niet te scherp in te sturen.

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.